Mer om vektorisering

Vad är ett vektoriserat orginal?

Det finns 2 sätt att visa bilder i en dator.

volvo

 

1. Bitmapfiler - Jpg, bmp, gif - ofta vanliga webbilder och foton uppbyggda av små punkter -pixlar. När man zoomar in på dessa filer blir de grötigare och grötigare ju närmare man kommer.

2. Vektorfiler- eps, pdf, ai, cdr - dessa bilder är uppbyggda av linjer som alltid är knivskarpa oavsett inzoomnningsfaktor.

Här följer några exempel där vektorisering har lösts.

1. En teckning från kund som ritats om enligt önskemål.

 teckningvektor

 

 2.En logga som vektoriserad kan friläggas och användas utan bakgrunden.

 friläggvektor

 

3. Klassisk webbild i dålig upplösning görs om till vektor, och vips kan den användas för tryck på allt från pennor till husväggar.

gifvektor

 

4.All grafik kan vektoriseras, här har ett bordsstandar blivit en knivskarp vektor.

tygvektor

 

 

 

 

De flesta bilder du träffar på på nätet är bitmapbilder. De kan ha olika skärpa beroende på hur hög upplösning de har. Vektorfiler är uppbyggda av vektorer och kan bli oändligt uppförstorade utan att förlora sin skärpa. Vi har jobbat med grafik  sedan 90-talet och har lösningar på alla dina bildproblem, har du frågor så går det bra att använda beställningsformuläret  för dem också.

Man kan göra om en vektoriserad fil till bitmap men om man vill göra en bitmap till vektorer så måste man "renrita" om bilden.Gå inte omkring med en ful logga, låt oss fixa det.vaya logo brodyrkort 1

 

 

Skriv ut E-post